Opleidingen over bio

Wil je binnen jouw bedrijf aan de slag met bio? BioForum Vlaanderen geeft interne opleidingen over bio en dat op maat van jouw bedrijf. Daarnaast geven ook andere organisaties opleidingen over bio.  

OPLEIDING BIO DOOR BIOFORUM 
 Wens je als voedingsbedrijf met bio te starten , dan kan een interne opleiding of advies op maat van je bedrijf een goede voorbereiding zijn. BioForum organiseert dit soort opleidingen voor jou. 

De eigenlijke opleidingssessies duurt 3 uur en is in de eerste plaats interessant voor mensen van de kwaliteitsdienst, R&D en aankopers. Toch zijn alle werknemers met zo’n opleiding gebaat. Biocertificering is immers meer dan het aankopen van bio-ingrediënten en het in orde brengen van enkele procedures. De opleiding is het meest efficiënt als het bedrijf vooraf inzage geeft in type en samenstelling van producten en productiemethode die men bio wenst bio te produceren. De opleiding is altijd aangepast aan de wensen en noden in jouw bedrijf.

Waaruit kan zo’n opleiding bestaan?

  • De achtergrond en principes van bio uitgelegd 
  • Wegwijs in de wetgeving 
  • Marktcijfers
  • Mogelijke aanpassingen voor het product (receptuur, productontwikkeling, ....) 
  • Mogelijke aanpassingen procedures (opslag, ...) 
  • Welke concrete stappen neem je naar certificatie?

Na zo'n opleiding weten je werknemers wat bio is, kennen ze de basis van de biowetgeving en hebben ze in hun werk aandacht voor de soms specifieke aanpak die voor bio nodig is.

Geïnteresseerd? Neem snel contact op met onze Adviseur Voedingsbedrijven. De prijs voor opleiding is op aanvraag en hangt af van het aantal deelnemers.

BIO-OPLEIDINGEN VOOR STARTENDE BOEREN

Landwijzer
Landwijzer is het gespecialiseerd vormingscentrum voor biologische en biodynamische landbouw en voeding in Vlaanderen. Z
e bieden reeds 20 jaar dé beroepsopleiding Bio- en BD-landbouw, het leertraject, aan voor wie professioneel actief wil worden in de biosector. Daarnaast organiseren ze cursussen, die je laten kennismaken met de sector, of je juist de kans bieden je verder te verdiepen, als je reeds actief bent.
www.landwijzer.be 

Ook het Nationaal Agrarisch Centrum (NAC), Het PCLT en De Groene Kring organiseren op regelmatige tijdstippen sectorspecifieke cursussen (Type B). Op hun website vind je meer info over hun actueel vormingsaanbod. 

Foto: Sophie Nuytten, de Hobbit