Opleidingen over bio

Wil je binnen jouw bedrijf aan de slag met bio? BioForum Vlaanderen geeft interne opleidingen over bio en dat op maat van jouw bedrijf. Daarnaast geven ook andere organisaties opleidingen over bio.  

OPLEIDING BIO DOOR BIOFORUM 
Ben je nieuw in de sector? Dan kan een interne opleiding over bio een uitgelezen kans zijn om je snel in de specifieke kenmerken van biologische productie en verwerking in te werken.

Na zo'n opleiding weten je werknemers wat bio is, kennen ze de basis van de biowetgeving en hebben ze in hun werk aandacht voor de soms specifieke aanpak die voor bio nodig is.

Bovendien zijn de opleidingen altijd aangepast aan de wensen en noden in jouw bedrijf.  Enkele voorbeelden van opleidingen die we kunnen geven:

  • Introductie biologische productie en verwerking (Starters en operatoren) 
  • Starten met bio als verwerker 
  • Update biowetgeving voor professionals (Quality managers, bedrijfsleiders,..)

Geïnteresseerd? Neem snel contact op met onze Coördinator verwerking & wetgeving. De prijs voor opleiding is op aanvraag en hangt af van het aantal deelnemers.

Leden van Bioforum Vlaanderen kunnen genieten van een korting van 50%.

BIO-OPLEIDINGEN VOOR STARTENDE BOEREN

Landwijzer
Landwijzer is het gespecialiseerd vormingscentrum voor biologische en biodynamische landbouw en voeding in Vlaanderen. Wie professioneel actief is of wil worden in de biosector, bieden we opleiding, vorming, cursussen en begeleiding. Zij bieden onder meer een tweejarig leertraject Bio- en BD-landbouw. Meer info over de vormingen en cursussen die ze organiseren vind je op hun website. 
www.landwijzer.be 

Ook het Nationaal Agrarisch Centrum (NAC), Het PCLT en De Groene Kring organiseren op regelmatige tijdstippen sectorspecifieke cursussen (Type B). Op hun website vind je meer info over hun actueel vormingsaanbod. 

Foto: Sophie Nuytten, de Hobbit