Lekker biologisch van dichtbij op Streekplein BioVak

15 december 2011

Op 18 en 19 januari 2012 bieden de IJsselhallen in Zwolle voor het vijfde jaar op rij onderdak aan de BioVak ‐ de vakbeurs voor de hele biologische branche in Nederland. Lekkere biologische producten van dichtbij krijgen weer volop aandacht op het speciale Streekplein vol rijkgevulde kramen. Met het Streekplein speelt de BioVak in op de trend naar écht en puur eten en de zoektocht van de consument naar authenticiteit. Het Streekplein biedt, naast bijzondere producten, een uitgelezen workshopprogramma over rechtstreekse verkoop en regionale economie.

Op 18 en 19 januari 2012 bieden de IJsselhallen in Zwolle voor het vijfde jaar op rij onderdak aan de BioVak ‐ de vakbeurs voor de hele biologische branche in Nederland. Lekkere biologische producten van dichtbij krijgen weer volop aandacht op het speciale Streekplein vol rijkgevulde kramen. Met het Streekplein speelt de BioVak in op de trend naar écht en puur eten en de zoektocht van de consument naar authenticiteit. Het Streekplein biedt, naast bijzondere producten, een uitgelezen workshopprogramma over rechtstreekse verkoop en regionale economie. Speciale ‘praktijktoers’ leiden bezoekers langs standhouders op het Streekplein en de beursvloer daarbuiten. Het Streekplein op de BioVak 2012 is daarmee vertrekpunt en dé bestemming voor iedereen met vakmatige interesse in bijzondere biologische producten van dichtbij. Het Streekplein is een vat vol inspiratie voor boeren, tuinders en ambachtelijke verwerkers zoals slagers, bakkers en kaasmakers. Daarnaast biedt het plein volop ideeën aan horeca‐ondernemers, instellingskoks en de versdetaillisten. Het Streekplein heeft in 2012 speciale aandacht voor smaakvolle producten uit Overijssel: lekker van dichtbij!

Workshops over actuele thema’s

De initiatiefnemers van het Streekplein – Van Eigen Erf, Streekeigen Producten Nederland en Netwerk Biologische InfoCentra en Stichting Vriendelijke Keukens – organiseren tevens verschillende workshops rond actuele thema’s op het gebied van rechtstreekse verkoop en regionale economie. Hierin delen boeren, tuinders en handelaren hun ervaringen over onderwerpen als ‘hoe gebruik ik de sociale media om klanten te winnen en te binden’. Ook zijn er workshops over slim samenwerken,het vergroten van je afzet, het verkopen van de streek en succesvolle productontwikkeling. Dankzij samenwerking met Stichting De Mooie Maaltijd is er een speciale workshop over de succesvolle afstemming van het aanbod van biologische en regionale producten op de groeiende vraag vanuit in de institutionele keuken. De workshops geven de deelnemers concrete handvatten om in de praktijk op hun eigen bedrijf mee verder te kunnen.

Praktijktoers: succesvol vanaf het streekplein

Succesvol op het Streekplein zijn de ‘praktijktoers’: gerichte rondleidingen langs standhouders op het Streekplein en de beursvloer daarbuiten, vaak aansluitend op de workshops. Zo is er een praktijktoer die focust op aantrekkelijke en effectieve verpakkingen en één die zich richt op het aanbod dat zich bij uitstek leent voor zorginstelling en ziekenhuis. Weer een andere praktijktoer laat deelnemers onder de noemer ‘smaakvolle nieuwe producten’ proeven van de nieuwste ontwikkelingen. In de praktijktoer ‘culinaire activiteiten’ kunnen deelnemers kennismaken met succesvolle manieren om klanten te binden via culinaire activiteiten. Ook zijn er praktijktoers over fijnmazige logistiek en de slimme doelgroepenkiezer voor de boerderijwinkel. BioVak 2012 is geopend woensdag 18 januari van 14.00 uur tot 22.00 uur en donderdag 19 januari van 10.00 uur tot 21.00 uur. Meer en actuele informatie over het Streekplein, de workshops en praktijktoers is te vinden op www.vaneigenerf.nl. Nadere informatie over de BioVak 2012 op www.biovak.nl

Het Streekplein is een samenwerking van Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN), Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra (BIC) in samenwerking met Stichting Vriendelijke Keukens, Land & Co, Centrum Biologische Landbouw en Aves Tura. Het Streekplein is mede mogelijk gemaakt door de Taskforce Multifunctionele Landbouw en de Provincie Overijssel.

Meer nieuws