Toekomst voor boer(in) en ons voedsel

woensdag, november 27, 2019 - 19:30 tot 23:30
Sector: 
producent

Solidagro organiseert op 27 november een gespreksavond 

De uitdagingen voor de landbouw zijn niet min. Een analyse maken en kijken naar de oorzaken die aan basis liggen van het overheersende en scheefgetrokken voedselsysteem is belangrijk om samen te kunnen werken aan het rechttrekken ervan. “Samen” is onontbeerlijk om te komen tot een structurele oplossing die voor iedereen positief is, de weg naar een andere toekomst voor landbouw- en voedselsystemen ligt vol drempels. Verschillende stemmen aan het woord laten, luisteren naar elkaar en ideeën uitwisselen is de sleutel om de drempels te verlagen en weg te werken.

Aan het woord komen Esmeralda Borgo, Lieven Bauwens, Tine Van Ackere en Paul Cerpentier om het te hebben over rechtvaardige landbouw, toegang tot grond, boereninkomens uit voedselproductie, de toekomst van ons voedsel, een rechtvaardig en coherent overheidsbeleid en vooral hoe we dat laatste, als boer, als kiezer en als consument, kunnen afdwingen.

Je vindt het hele programma hier. 

Locatie: 

IJshoeve De Boey (Sint-Gillis-Waas)
Groenendijkstraat 11
9170 Sint-Gillis-Waas

Organisator: 

Solidagro

Website: 
Contactgegevens: 

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer is niet optimaal. Wenst u een rit van en naar het station in Sint-Niklaas, graag een seintje aan nele.vanvaerenbergh@solidagro.be.