studiedag ‘Voedselauthenticiteit: Analytische Mogelijkheden en Beperkingen’

dinsdag, oktober 22, 2019 - 13:30 tot 18:30
Sector: 
verwerker

Heel wat levensmiddelen zoals honing, olijfolie, vis, vlees en zuivelproducten zijn onderhevig aan frauduleuze praktijken, wat grote economische gevolgen kan creëren. De contaminantenproblematiek wordt echter steeds meer verdrongen door de problematiek omtrent voedselauthenticiteit.

Dit komt niet in het minst door de continue ontwikkeling van analytische mogelijkheden om de authenticiteit van levensmiddelen na te trekken. Hierbij denken we onder andere aan New Generation Sequencing (NGS) gebaseerd op DNA-onderzoek, en Isotope Ratio Mass Spectrometry (IRMS) gebaseerd op Stable Isotope Analyse.

Het doel van de studienamiddag is om de mogelijkheden en de beperkingen onder de loep te brengen van de diverse technieken welke kunnen aangewend worden om de authenticiteit van levensmiddelen aan te tonen, en dit aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Je vindt het programma en mogelijkheid tot inschrijven hier

Locatie: 

ILVO - EENHEID PLANT
Caritasstraat 39
Melle 9090