Bezoek ‘Journée Interprofessionnelle du Bio’

vrijdag, juli 5, 2019 - 13:00 tot 18:00
Sector: 
producent

Omschakelen naar biologische landbouw gaat gepaard met tal van uitdagingen. Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat de geïnteresseerde landbouwer weet wat hem/haar te wachten staat. Daarom bezoeken we dankzij Bio zoekt Boer/Bio zoekt Keten de tweejaarlijkse ‘Journée Interprofessionnelle du Bio’, georganiseerd door het Luikse provinciale proefcentrum Végemar. Deze biovelddag is een vaste afspraak voor biologische akkerbouwers en groentetelers, boeren met interesse voor bio en betrokken stakeholders. De dag staat helemaal in het teken van biologische akkerbouw en vollegrondsgroenten, met de mogelijkheid tot het bezichtigen van biopercelen met o.a. tarwe, spelt, wortel, aardappel, erwten, bonen en uien.

Daarnaast vind je er talrijke standhouders uit de sector en worden er interessante presentaties gegeven. ‘s Namiddag bezoeken we samen de demo’s rond mechanische onkruidbestrijding en de proefresultaten van de biologische granen en groenten (rassenproeven,bemesting en gewasbescherming). Loes Mertens (Biowallonie) leidt ons rond en zorgt eveneens voor vertaling.

Bio zoekt Boer organiseert een carpool. Deelname is gratis, maar dan moet j eje wel inschrijven voor 1 juli. Alle praktische informatie vind je hier. 

Meer informatie over 'Journée Interprofessionelle du Bio' vind je hier. 

Locatie: 

Rue du Saou 5c
Horion-Hozémont

Organisator: 

Bio zoekt Boer - Bio zoekt Keten 

Website: 

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht vóór 1 juli. Dit kan via www.innovatiesteunpunt.be/kalender, info@innovatiesteunpunt.be of 016/28.61.02.

Contactgegevens: 

Contacteer Eveline Driesen (0494/71.22.07 of eveline.driesen@innovatiesteunpunt.be)