Vorming: Voedselveiligheid en verzekering bij landbouwverbreding

vrijdag, november 9, 2018 - 13:15 tot 16:30
Sector: 
producent

Bezoekers of klanten op de boerderij brengen leven in de brouwerij. Jullie verwennen ze graag met een portie beleving en lekkers in het unieke kader van jullie bedrijf. Dat enige voorzichtigheid aangeraden is, klinkt niet nieuw in jullie oren. Wat precies kan en zelfs moet, is niet altijd duidelijk.  

Via het gratis infomoment ‘verzekering en voedselveiligheid bij landbouwverbreding’ frissen we de belangrijkste principes op.

Vanuit eerste hand horen we wat de sanitaire wetgeving vandaag is omtrent toegang tot diverse stallen, het proeven en de actieve medewerking van bezoekers tijdens allerhande (kook)workshops. Met andere woorden hoe zijn educatie en voedselveiligheid te verenigen?

Landbouwverbreding impliceert gasten op en rond jouw professionele bedrijfsactiviteiten. “Zeer authentiek en boeiend maar niet zonder gevaren”, horen we vaak zeggen. Hoe kijkt de verzekering hiernaar? Wat kan je preventief doen en wat wordt concreet bedoeld met ‘goede huisvaderschap’? Mag een tractorrit met kinderen? Mag ik bezoekers laten meewerken? Aan de hand van concrete voorbeelden, legt een verzekeringsexpert ons uit waar jouw verantwoordelijkheid ligt en ook wat we van de bezoekers kunnen verwachten.

Programma

13.15 u Onthaal met koffie

13.30 u Voedselveiligheid en landbouwverbreding, door Stijn Hermans (FAVV)

15.00 u Verzekering en landbouwverbreding, door Arnold Rahier (KBC Verzekeringen)

16.30 u Einde

Locatie: 

Inagro, Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem

Organisator: 

Inagro

Website: 
Contactgegevens: 

Nele Dejonckheere, nele.dejonckheere@inagro.be, T 051 27 32 25