Lancering ‘SymBIOse’ en bezoekdag vlinderbloemigen

vrijdag, juni 29, 2018 - 09:30
Sector: 
praktijk-onderzoek
producent

Op 1 april 2018 is het Interreg-project ‘SymBIOse’ van start gegaan. Met partners in Noord-Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen gaan we aan de slag om de biologische sector in de grensoverschrijdende zone te versterken. Thema’s zijn de vruchtwisseling en teelttechniek van vlinderbloemigen en de grensoverschrijdende ontwikkeling van de productieketen.

 Op vrijdag 29 juni 2018 om 9u30 stellen we het project officieel aan je voor. Hiervoor zijn we te gast op het biologisch bedrijf van Guy Vanlerberghe in Rosières (Le Valois). In de voor- en namiddag kunnen we vervolgens aansluiten op de bezoekdag met infosessies, veldbezoeken en machinedemonstraties:

-maïs, granen en mengteelt met vlinderbloemigen na luzerne

-betere valorisatie van vlinderbloemigen door aangepaste teelt, oogst, verwerking, vervoedering, …

-mobiele sorteerders, drogers, ontbladeraars, opraapwagens

-ervaringen van Guy met nieuwe toepassingen op zijn bedrijf

-…

Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt. Het belooft een inspirerende dag te worden met tal van innovaties in de teelt van vlinderbloemigen om deze beter te benutten op het bedrijf en in de regio.

Wil je je misschien al inschrijven of meer weten over het project ‘Grensoverschrijdende symBIOse met het oog op innovatie in bodemvruchtbaarheid en in ketenontwikkeling voor de biologische akkerbouw- en groenteteelt’ , contacteer: 

Karel Dewaele
karel.dewaele@inagro.be
Tel 051 27 32 58

Image

Locatie: 

Rosières 

Organisator: 
Website: 
Contactgegevens: 

Karel Dewaele, karel.dewaele@inagro.beTel 051 27 32 58