Nieuwsoverzicht

18 februari 2020

CCBT organiseerde vorige week een bricoleursweek. Daarin bouwden bioboeren afgedankte rolstoelen om tot wiedbedden, naar een ontwerp van Alex Floré van Rawijs.

13 februari 2020

Biolandbouw blijft het over de hele wereld goed doen. Dat blijkt uit het jaarlijkse biorapport van FiBL en IFOAM dat op de biobeurs BioFach werd voorgesteld.

10 februari 2020

Wie op voedingsbeurs Tavola kennis wil maken met bio, kan daarvoor terecht op het biopaviljoen. Daar verenigt BioForum Vlaanderen 12 biobedrijven. Bovendien organiseren we er ook het seminarie "Een blik op bio."

3 februari 2020

VLAM zal dankzij Europese subsidies een tv- en videocampagne uitrollen. Het totaalbudget voor de nieuwe campagne bedraagt ruim 2,3 miljoen euro over 3 jaar, waarvan 70% wordt bijgepast door de EU.

27 januari 2020

De Amerikaanse markt voor bioproducten groeit voortdurend. In 2018 was het biologisch marktaandeel 5,7%. De aanvoer van primaire landbouwgrondstoffen was de afgelopen jaren soms problematisch, maar is de afgelopen periode opnieuw sterk verbeterd. Het American Trade Association (OTA) heeft positieve verwachtingen voor de komende jaren.

18 december 2019

Vorige week stelde Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen haar Green Deal voor. De bedoeling is om van Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld wordt. Biolandbouw wordt in het plan genoemd als oplossing.

17 december 2019

In het kader van het samenwerkingsconvenant voor een robuuste aardappelteelt dat in 2018 werd ondertekend, stelde BioForum samen met Inagro, CRA-W, FIWAP en BioWallonie een Belgische lijst op met robuuste aardappelrassen. Dat zijn rassen die resistent zijn tegen Phythopthora.

17 december 2019

Deze week vind je een vroeg kerstcadeau in de bus, met editie 46 van Bio Actief, het vakblad voor de biosector.

16 december 2019

EU-Commissaris voor Landbouw Janusz Wojciechowski heeft in zijn openingstoespraak dinsdag benadrukt dat de nieuwe Europese Commissie zal inzetten op de promotie van biologische landbouw.

11 december 2019

De Organic Goatmilk Coöperatie bestaat 10 jaar. Als marktleider in biologische geitenmelk zien ze ruimte op de markt van biologische geitenmelk en stellen ze zich dus open voor nieuwe leden.

Pagina's

Abonneren op Nieuwsoverzicht