Oproep voor SusFood2 en Core Organic CoFund

10 september 2019

De oproep voor het indienen van pre-voorstellen voor projecten onder de coördinatie van de ERA-NETTEN SUSFOOD 2 en CORE Organic Cofund is officieel gelanceerd. De deadline voor indiening is 4 november 2019.

Het ERA-NET Cofund, in het kader van Horizon 2020, heeft als doel de samenwerking en coördinatie tussen de verschillende financieringsprogramma’s voor onderzoek en innovatie van de EU-lidstaten en de geassocieerde landen te bevorderen. Het doel van CORE Organic is om de kennis en de benodigde innovatiecapaciteit die nodig is om de verdere ontwikkeling van de biologisch landbouw en voeding te ondersteunen te verhogen. Het ERA-NET Cofund SUSFOOD2 heeft als strategisch doel maximaal bij te dragen tot de ontwikkeling van meer duurzame voedingssystemen van productie tot consumptie.

Het Departement Landbouw en Visserij voorziet een totaalbedrag van 150.000 euro voor Vlaamse onderzoekscentra voor deelname aan de SUSFOOD 2 - CORE Organic Cofund call. Het Vlaams Agentschap Internationaal Ondernemen (VLAIO) voorziet een totaalbedrag van 1.000.000 euro.

Projectvoorstellen dienen te kaderen in een van deze 4 topics:

  • Topic 1: Resource-efficient, circular and zero-wate food systems
  • Topic 2: Diversity in food from field to plate
  • Topic 3: Mild food processing
  • Topic 4: Sustainable and smart packaging

Meer informatie over deze projectoproep via de Vlaamse overheid en VLAIO.  

BioForum Vlaanderen helpt bedrijven graag bij het zoeken naar geschikte projectpartners. Meer informatie bij Sofie Vandewijngaarden (0474 58 71 01) of Paul Verbeke (0497 42 93 68).

Nieuwsfoto: Kwestion, Ijs René