Van 21 tot 29 oktober biocampagne alcoholische dranken

9 oktober 2017

Van 21 tot en met 29 oktober richt de biosector alle schijnwerpers op biologisch bier en biowijn. Gezichten van de campagne zijn Herr Seele en biologisch hopteler en brouwer Joris Cambie.

Herr Seele - Peter van Heirseele - eet (en drinkt) al ruim 40 jaar biologisch. ‘Bio is voor hem ‘a way of life’.

Joris Cambie is een van de laatste achttien hoptelers in België én de enige biologische! In 1997 schakelde Cambie om naar de biologische hopteelt. Zo bewees hij aan de andere telers dat biologische hopteelt mogelijk was. Gangbare telers gebruiken chemisch-synthetische gewasbescherming om het risico op oogstverliezen te beperken. Cambie heeft een preventieve aanpak: "Een goede, rijke grond, dat is de basis van alles. Ik voed onze planten niet, maar wel de bodem; dat gebeurt met organische bemesting. En dan zorgt die bodem voor een evenwichtige voeding voor die planten, waardoor die al minder vatbaar zijn voor ziektes."

ACTIVITEITEN, RECEPTEN, INFOFICHES, ...
Tijdens de campagneperiode kunnen consumenten deelnemen aan tal van bier- en wijnproeverijen. Ze ontdekken alle activiteiten op de website www.biomijnnatuur.be. Ze komt daar ook alles te weten over hoe biologisch bier of biowijn gemaakt wordt, en ze vinden er portretten en recepten die met biobier en/of biowijn te maken hebben. Draag als biologisch ondernemer mee de campagne: vertel erover aan je klanten of neem zelf deel aan een van de activiteiten! 

OP ZOEK NAAR HET FAVORIETE BIOBIER VAN DE VLAMING! 
Welk biobier is de absolute favoriet van de Vlaming? Blond, bruin of amberkleurig bier? Een goede tripel of een fris fruitbier? Voor elke soort bier bestaat er een lekkere biovariant: in totaal zijn er zo’n 150 verschillende Belgische biobieren. Consumenten kunnen vanaf woensdag 18 oktober op www.biomijnnatuur.be stemmen en zo meteen een box met biobieren winnen. Alle verkooppunten ontvingen normaal intussen de verkiezingsflyers om deze verkiezingen ook in de eigen winkel te verspreiden.