Slow Food Chef Alliance krijgt Belgische afdeling

25 mei 2016

De Slow Food Chefs Alliance, een internationale beweging van chefkoks die pleit voor meer voedselbiodiversiteit, krijgt nu ook een Belgische afdeling. 19 koks hebben zich al aangesloten.

België is het zevende land waar een groep chefs zich engageert duurzamer te werken, na Italië, Nederland, Marokko, Albanië, Mexico en Canada. In de zeven landen waar de Slow Food Chefs Alliance actief is, hebben al bijna 600 hotels en restaurants zich aangesloten.

De chefkoks die zich hebben aangesloten komen voorlopig vooral uit Wallonië en Brussel. Deze oprichting komt er dan ook met de steun van Waalse sectorvereniging BioWallonie. De voorstelling van de Belgische afdeling van de Slow Foods Chef Alliance gebeurt tijdens La Semaine Bio, de Waalse campagne rond bio. Proeven van hun creaties kan je op 4 en 5 juni op de Place d'Armes in Namen. 

De leden van de Slow Food Chefs Alliance beloven, in welk land ze ook werken, om vooral lokale grondstoffen te kopen bij producenten en ambachtslieden die schoon en eerlijk werken. Daarnaast hebben de 19 chefs nog enkele specifieke Belgische richtlijnen geformuleerd, zoals enkel werken met verse groenten en fruit en alleen hoevevlees gebruiken. Je vindt de extra richtlijnen hier (Frans)

Bron: Knack Weekend
Nieuwsfoto:  Lisa Develtere/Broers van Julienne