Bedrijf in de kijker

Alex Floré en Linda Boone wilden zich niet langer geïsoleerd voelen en ruilden hun sierteeltbedrijf in voor een CSA-boerderij. Die kreeg de naam Rawijs.

In 2017 verhuisde Origin'O Brugge naar een nieuwe locatie. Operations Manager Guy Van den Branden leidt ons rond in de winkelruimte, met pal in het midden het kookeiland.

De broers Valentino en Vicenzo Langi beheren een bioboerderij met olijfboomgaard aan het Italiaanse Foresta Umbra. De olijfolie wordt in de Belgische korte keten vermarkt.

Met zijn 31 jaar kan je verwerker de Paddestoel met recht en reden een biopionier noemen. Delphine Van Goethem nam het bedrijf in 2014 over.

Jarenlang konden mensen uit Oedelem voor hun bioproducten terecht bij De Hogen Akker. Toen die winkel stopte, zochten een aantal klanten naar een alternatief. Zo ontstond de coöperatieve winkel Biobes

In West-Vlaanderen, niet ver van de Franse grens, koos Karel Dewaele er enkele jaren geleden voor om het landbouwbedrijf van zijn ouders over te nemen en om te schakelen naar bio.

Op de grens van Vlaams-Brabant en Limburg ligt Bio bij Bernd. Hij staat volledig achter de CSA-gedachte en kiest voor een robuust bedrijf.

Zelf thuis een groentesapje maken en merken hoeveel werk daarbij komt kijken. Meer had Nicola Troffaes niet nodig om potentieel te zien in de commerciële productie van biologische sapjes.

Sinds een jaar kunnen mensen met een hart voor bio terecht bij Ginette Bar, in de Europese wijk in Brussel. De zaakvoerders Didier en Nick hebben maar één missie: bio toegankelijk maken voor iedereen.

De Brusselse biologische winkelketen Sequoia is in Vlaanderen minder bekend, maar als pionier heeft ze in de omgeving van Brussel 8 winkels.

Pagina's