Bedrijf in de kijker

Ook de biosector staat niet stil. Kazidomi heeft geen winkelruimte, maar bestaat alleen online. De webwinkel verkoopt al sinds 2016 bioproducten en was destijds een afstudeerproject van Emna Everard.

Fresh & Veggie produceert een breed assortiment aan vegetarisch of veganistisch broodbeleg en bereide maaltijden. Volgens Catherine schepers en Aurélie en Jeremy Khammavong is vers de kern van hun bedrijf.

In tijden van klimaatverandering en steeds langere periodes van droogte wordt boeren een uitdaging. Dat besefte ook Joe Dieryck. Hij werkte een landbouwmodel uit dat hierop een antwoord wil bieden. Samen met zijn vrouw Christie probeert hij dat concept nu in de praktijk om te zetten.

Alex Floré en Linda Boone wilden zich niet langer geïsoleerd voelen en ruilden hun sierteeltbedrijf in voor een CSA-boerderij. Die kreeg de naam Rawijs.

In 2017 verhuisde Origin'O Brugge naar een nieuwe locatie. Operations Manager Guy Van den Branden leidt ons rond in de winkelruimte, met pal in het midden het kookeiland.

De broers Valentino en Vicenzo Langi beheren een bioboerderij met olijfboomgaard aan het Italiaanse Foresta Umbra. De olijfolie wordt in de Belgische korte keten vermarkt.

Met zijn 31 jaar kan je verwerker de Paddestoel met recht en reden een biopionier noemen. Delphine Van Goethem nam het bedrijf in 2014 over.

Jarenlang konden mensen uit Oedelem voor hun bioproducten terecht bij De Hogen Akker. Toen die winkel stopte, zochten een aantal klanten naar een alternatief. Zo ontstond de coöperatieve winkel Biobes

In West-Vlaanderen, niet ver van de Franse grens, koos Karel Dewaele er enkele jaren geleden voor om het landbouwbedrijf van zijn ouders over te nemen en om te schakelen naar bio.

Op de grens van Vlaams-Brabant en Limburg ligt Bio bij Bernd. Hij staat volledig achter de CSA-gedachte en kiest voor een robuust bedrijf.

Pagina's