Bedrijf in de kijker

Op de grens van Vlaams-Brabant en Limburg ligt Bio bij Bernd. Hij staat volledig achter de CSA-gedachte en kiest voor een robuust bedrijf.

Zelf thuis een groentesapje maken en merken hoeveel werk daarbij komt kijken. Meer had Nicola Troffaes niet nodig om potentieel te zien in de commerciële productie van biologische sapjes.

Sinds een jaar kunnen mensen met een hart voor bio terecht bij Ginette Bar, in de Europese wijk in Brussel. De zaakvoerders Didier en Nick hebben maar één missie: bio toegankelijk maken voor iedereen.

De Brusselse biologische winkelketen Sequoia is in Vlaanderen minder bekend, maar als pionier heeft ze in de omgeving van Brussel 8 winkels.

Herbafrost is de Belgische marktleider in het verwerken van biologische kruiden tot diepvriesproduct. We spraken zaakvoerder Peter Van Asten.

Piet de Bolle en Stien Smessaert namen twee jaar geleden de Dobbelhoeve over, een begrip in Schilde en omstreken.

Rene Verachtert nam in de jaren 1980 de boerderij van zijn ouders over en had maar één doel voor ogen: meer welzijn voor de dieren.

Op basis van een recept van zijn grootvader startte Leo Borms met de productie van biologische speculoos. Door boeren op de verpakking te zetten, wil La Confiance transparant communiceren.

Joris en Maria zijn al meer dan 40 jaar bezig met biologische voeding, maar 20 jaar geleden namen ze een biowinkel over in Brasschaat. Dat werd De Groene Wijzer.

Sinds enkele jaren rijzen ze als paddenstoelen uit de grond: verpakkingsvrije winkels. We spraken met Johan Moreels van Zonder Meer in Kortrijk

Pagina's