Eco Biscuits

Wie? 
Annemiek en Frans van Roekel
Wat? 
Biologische koekjes
Waar?
Heultje
Bio sinds?
1993

Al sinds begin jaren 1990 worden er in het Kempische Heultje biologische koekjes geproduceerd. Aan het roer van Eco Biscuits staan vandaag broer en zus Annemiek en Frans van Roekel.

Annemiek: “Wij zijn groot geworden met bio. Onze ouders hadden vroeger een groothandel in natuurvoeding. Op een bepaald moment hebben ze die verkocht en is mijn vader begonnen met een biologisch bakkerijtje. We zijn toen, in 1993 was dat, ook mee in het bedrijf gestapt. Sinds 2010 zijn mijn broer en ik zaakvoerder.”

EERLIJKE KOEKJES
Wat maakt de koekjes van Eco-Biscuits zo speciaal? Annemiek: ”Onze bedrijfsfilosofie staat mijlenver af van de hedendaagse moderne voedingsindustrie. Veel voedingsbedrijven gebruiken in hun bereidingen uitsluitend industriële suikers en kunstmatige additieven. Wij kiezen daarentegen resoluut voor eerlijke koekjes met eenvoudige, 100 % biologische ingrediënten. Al onze grondstoffen zijn afkomstig uit de biologische landbouw. We proberen onze grondstoffen zo lokaal mogelijk aan te kopen, al gaat dit niet voor alle ingrediënten natuurlijk. Mijn broer Frans steekt veel tijd in het zoeken naar die ingrediënten. In de toekomst zullen we ook nog meer gaan inzetten op graansoorten als haver en spelt, omdat de consument daar steeds meer naar vraagt. We zijn ook volop bezig om palmvrij te produceren.”

"Wij kiezen resoluut voor eerlijke koekjes met eenvoudige, 100 % biologische ingrediënten. "

“In onze koekjes vind je geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveermiddelen. We gebruiken geen riet- of bietsuiker, maar zoeten onze koekjes met biologische graan- en vruchtenstropen. Daardoor ontstaat er een lekkere natuurlijke smaak. Tot slot is een groot deel van ons aanbod veganistisch.”

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD
Als duurzaam voedingsbedrijf vindt Eco Biscuits het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Annemiek: “We ondersteunen verschillende goede doelen zoals Cunina, BOS+, Steps On Fire. Bij nieuwe investeringen letten wij op het duurzaamheidsaspect van onze aankopen.”

De koekjes van Eco Biscuits zijn over heel Europa te verkrijgen, van bij ons tot in Zuid-Europa. En eind april vertrekt er zelfs een levering naar Japan. Annemiek: “Belangrijk is dat we blijven vernieuwen en dus steeds nieuwe producten ontwikkelen. Dat gaat gepaard met een lang en uitvoerig denkproces. Nu zijn we bezig met palmvrije quinoakoekjes. De eerste proeven vielen erg in de smaak.”

Annemiek en Frans zijn trots op wat ze tot nog toe gepresteerd hebben. “We zijn klein begonnen, hebben een fantastisch team en zijn er altijd in geslaagd om op een heel natuurlijke manier te groeien. Telkens we een vrachtwagen zien vertrekken, zijn we blij met wat we afgeleverd hebben. Dat is toch erg belangrijk.”

Meer weten?
www.ecobiscuits.be

Foto's: Sophie Nuytten