Advies landbouw

BioForum Vlaanderen geeft bedrijfsadvies aan landbouwers. Het precieze aanbod vind je hier. 

We sommen hieronder de verschillende adviesmogelijkheden voor je op. Wens je meer informatie of wil je graag een advies boeken? Neem dan contact op met adviseur landbouw Wim Moyaert via wim.moyaert@bioforumvl.be of T 0494 62 44 25. 

1) BIOBEDRIJFSADVIES
BioForum biedt startersadvies, omschakeladvies en bedrijfsadvies aan door erkende en ervaren adviseurs. Onze adviseurs kunnen je vooral helpen om zicht te krijgen op de regelgeving, de steunmaatregelen en de marktkansen. Technisch en bedrijfseconomisch zijn ze vooral thuis in de varkenshouderij (Paul Verbeke) en in gemengde bedrijven met veehouderij en pluimvee (Wim Moyaert). 

Wat kost dit? Offerte op maat, leden krijgen korting. Een startgesprek voor omschakel- of startadvies kost 250 euro exclusief btw en verplaatsingsonkosten aan 0,35 euro per km.
Belangrijk: dit advies kan voor 75 % (starters en omschakeladvies) of voor 50% gesubsidieerd worden door de Vlaamse Overheid in het kader van het biobedrijfsadvies.

2) BIJSTAND BIJ HET VERVULLEN VAN ADMINISTRATIEVE VERPLICHTING
Een adviseur met kennis van bio staat je bij bij het invullen van perceelsaangiftes, mestbankaangifte, wateraangifte, VLIF-aanvragen of aanvragen voor beheersovereenkomsten,…

Wat kost dit? 20 euro om een dossier te openen en 70 euro per uur, met een minimum van 1 uur. Vervoersonkosten worden aangerekend aan 0,35 euro/km. Voor leden valt de dossierkost weg.

3) HULP BIJ VERZAMELAANVRAAG

Elk jaar moeten boeren in maart en april hun verzamelaanvraag indienen. Omdat er voor bioboeren bepaalde aandachtspunten zijn, sommen we in dit document op waar je op moet letten.