Kleinfruit

De telers binnen het Biobedrijfsnetwerk Kleinfruit gaan vooral bij elkaar op bezoek, om op die manier kennis uit te wisselen. 

WAT?
In dit netwerk doen de leden vooral bedrijfsbezoeken, met als thema’s: optimale omstandigheden voor nieuwe aanplant, overkappingen, steunmaterialen, plaagorganismen en hun natuurlijke vijanden, …

Voor onderzoek gaat de aandacht vooral naar het probleem van de oplopende pH in de bodem na langdurig gebruik van compost en bevloeiing.

Dit netwerk werkt ook mee aan de kleinfruitcursussen die PPK Pamel organiseert voor nieuwkomers en beginnende telers.

WIE?
Begeleid door An Jamart. 

NETWERKEN 2016

Beoordeling rassen houtig kleinfruit 
18 JANUARI 2016
Aan de hand van de ervaringen van biotelers brachten we de beschikbare rassen houtig kleinfruit in kaart en beoordeelden we ze ook. Dit Biobedrijfsnetwerk bestaat uit twee delen. Op deze dag focusten we ons op zomerframboos, herfstframboos en braambes. 

Beoordeling rassen houtig kleinfruit (deel 2)
17 FEBRUARI 2016 
Aan de hand van de ervaringen van biotelers brachten we de beschikbare rassen houtig kleinfruit in kaart en beoordeelden we ze ook. Dit Biobedrijfsnetwerk bestaat uit twee delen. Op deze dag focusten we ons op  rode bes, witte bes, stekelbes, cassis en blauwe bes.  

Bezoek SlowBerry Lier 
22 JUNI 2016
Op woensdag 22 juni 2016 vond het eerste bedrijfsbezoek van biobedrijfsnetwerk Kleinfruit van dit jaar plaats. Gastbedrijf was Slowberry in Lier, waar Frank Souffriau met veel aandacht voor het natuurlijk evenwicht verschillende soorten kleinfruit teelt. Het volledige verslag vind je op de website van CCBT

foto: Kjell Gryspeert, PurFruit