Vele geïnteresseerden op akkerbouwbedrijf Thierry Beaucarne

10 september 2013

Woensdag 4 september verzamelden 45 geïnteresseerden voor een bezoek aan het akkerbouwbedrijf van Thierry Beaucarne in Moeskroen.

​Woensdag 4 september verzamelden 45 geïnteresseerden voor een bezoek aan het akkerbouwbedrijf van Thierry Beaucarne in Moeskroen.

 

Enkele sfeerbeelden:

Thierry startte in 1999 met 1 ha biologische akkerbouw, naast 19 ha gangbare teelt. 14 jaar later is het bedrijf geëvolueerd tot 22 ha biologische akkerbouw en 20 ha gangbare teelt. De gangbare rotatie bestaat uit suikerbieten, wintergerst, rode chips-aardappelen, korrelmaïs en vlas. In bio worden zomertarwe, rode en witte kool, prei, knolselder, aardappelpootgoed, bonen en bleekselder geteeld. De groenten teelt Thierry onder contract voor de industrie (Ardo en Pinguin). Het aardappelpootgoed wordt geteeld voor Binst. Molens Nova neemt het bakgraan af.

In de toekomst wil Thierry het bio-areaal verder uitbreiden. Dat lijkt haalbaar te zijn met een uitgebreid machinepark. “Ik steek bewust veel tijd in het aanpassen van machines, want daarmee haal ik een beter resultaat op het veld.” De stap naar de nauwkeurige GPS-RTK technologie werd gezet in 2011. “Een dubbele GPS sturing voor op de tractor én op de machine, heeft als voordeel dat je precies kunt gaan werken. Dat is bij mechanische onkruidbestrijding een groot voordeel.” 

Op het bedrijf worden ook rassenproeven uitgevoerd in samenwerking met Inagro. Tijdens het bezoek werd ook een toelichting gegeven door verschillende afnemers van akkerbouwproducten (Binst, Molens Nova, De Trog, Ardo, Pinguin, Molens Dedobbeleer).

Vragen over kansen voor biologische akkerbouw? Neem contact op met Bio zoekt Keten.