Doe zo weinig mogelijk bewerkingen op je grondstoffen

Authentiek, puur en gezond

Door je grondstoffen zo weinig mogelijk te bewerken, verlies je ook minder enzymen en vitaminen. Daardoor blijft je product rijk aan voedingsstoffen. 

Kaasmaker Dries Debergh van het Dischhof: "We gaan voor zo weinig mogelijk bewerkingen. We pasteuriseren de melk niet, omdat de kaas daardoor vitamines, enzymes en goede micro-organismen verliest. Ook de specifieke smaak van onze kaas komt van de rauwe melk. Omdat de koeien ander voer krijgen in de zomer en de winter, kan ook de smaak verschillen doorheen de seizoenen.

We voegen geen onnodige stoffen toe als CaCl2. Melk, zuursel, stremsel, zeezout en de schimmelcultuur zijn de enige ingrediënten, met  eventueel kruiden voor bepaalde soorten.

Met rauwe melk werken vraagt wel wat inspanningen op het vlak van hygiëne en productie." 

Gerelateerde artikels

Producten zonder additieven zijn mogelijk. Voedingsverwerker La vie est belle past zijn productieproces aan aan het product, niet omgekeerd.