Biocampagne

"Amai, d'r steekt veel liefde in bio!": met onze nieuwe driejarige campagne zetten we niet de ondernemers maar de producten in de kijker. 

De komende drie jaar voeren we een productgerichte campagne. Door ons te focussen op één productgroep, kunnen we beter vertellen wat bio bijzonder maakt. Tussen nu en eind 2018 komen de meest evidente producten aan de beurt. We zetten 2 tot 3 per jaar een ander product zo'n 10 dagen lang in de kijker! 

Jij kan bijdragen aan al deze campagnegolven: organiseer een activiteit, doe een promoactie op de winkelvloer, stuur je product in voor een van de verkiezingen en maak de campagne mee bekend bij je klanten! Wij voorzien affiches en ander campagnemateriaal om op te hangen of uit te delen.

Meer informatie nodig? Lees dan eerst "Wat moet je weten over activiteiten en promo-acties?". 

HOE VERLOOPT EEN PRODUCTGOLF? 
We brengen een bekende Vlaming in beeld als overtuigde bioconsument, samen met het product en de maker. We laten media, bloggers en sociale media mee over bio vertellen. In de online Biogenietengids zal de consument productgericht kunnen zoeken. Zo komen de winkels die deze productgroep verkopen extra in beeld. Tijdens zo'n productgolf kan je als bedrijf een opendeurdag, activiteit, proeverij of wedstrijd organiseren, die wij extra in de kijker zetten op de website Bio Mijn Natuur. Omdat we meerdere ‘golven’ organiseren, kan je kiezen welke golf het best bij jouw bedrijf past. 

WELKE PRODUCTGOLVEN ZIJN VOORZIEN?
In 2016 hadden we in juni een productgolf 'Zuivel en eieren', in september stonden 'Groenten en aardappelen' in de aandacht. Voor 2017 en 2018 zijn dit de productgolven: 

2017

Plantaardig
Periode: 18 tot 26 februari
Producten: Peulvruchten, producten op basis van soja, tarwe, lupine, hennep. Vegetarisch broodbeleg, plantaardige desserts en granendranken.

Vlees
Periode: 3 tot 11 juni
Producten: vlees van kip, varken, rund, (schaap); vleeswaren. 

Appelen en peren
Periode: 21 tot 29 oktober
Producten: appels en peren, sappen, siropen, bereidingen met fruit 

2018

Granen
Periode: maart 
Producten: Alle soorten granen (tarwe, rogge, gierst, gerst, haver, spelt, rijst) en hun bloemsoorten. Alle producten waar graan als basis dient: brood, gebak, pasta, granendranken enzovoort. 

Kleinfruit
Periode: juni
Producten: alle soorten kleinfruit, confituur, sappen, siropen, bereidingen met fruit…

Alcoholische dranken
Periode: november
Producten:  Bier, wijn, cava, cider…