Kies als bioverwerker voor lokale ingrediënten

Kringlopen en grondstoffen
Sociaal en maatschappelijk betrokken

Om je impact op het milieu te beperken, kies je als bioverwerker beter voor lokale ingrediënten. Je stimuleert zo ook de lokale biolandbouw. 

Stefaan Deraeve, La vie est belle: "We proberen met zoveel mogelijk lokale producten te werken. Die zijn verser en behouden zo ook meer van hun voedingswaarde. We gaan daar ver in: niet alleen onze rode biet of selder komt van een boerderij in de buurt, ook minder vanzelfsprekende ingrediënten als quinoa nemen we af van een lokale teler. Daarnaast kiezen we voor herkenbare grondstoffen: echte ingrediënten, geen halffabricaten of kant-en- klare mengsels. We organiseren ook kookworkshops voor consumenten en vertellen hen over de oorsprong van onze ingrediënten.”

Gerelateerde artikels

Een groot deel van het geproduceerd voedsel wordt nooit geconsumeerd. Ook op de winkelvoer vermijd je best voedselverspilling.

Om de bodem te voeden gebruik je beter eigen compost in plaats van handelmeststoffen. De Zonnekouter legt uit hoe zij dat doen.